• Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Svetový deň poézie pripadá na 21. marec a my sme tento malý sviatok náležite oslávili. V rovnaký deň sa totiž konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, v ktorom naši žiaci získali štyri diplomy a z toho jedno prvé miesto! To si vyslúžil Samuel Lehotský v kategórii III – poézia. Prajeme veľa úspechov v regionálnom kole!

            V kategórii II - próza obsadila druhé miesto Lea Kašková, ktorá získala aj návrh na postup do regionálneho kola a na rovnakom mieste sa v prednese poézie umiestnil Daniel Papcún. Umiestnenie v kategórii I získal Miško Krištof, ktorý si vyrecitoval krásne tretie miesto.Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy!

          • BESEDA SO VČELÁROM

          • Pre žiakov 2.A a 2.B pripravili triedne učiteľky zaujímavé zážitkové učenie. Včelár p. Milan Dvorový spolu so svojou vnučkou Saškou predstavili žiakom zaujímavosti o včelách priamo z včelieho úľa. Žiakom porozprávali o spoločenstve včiel, o  rozdelení úloh jedincov včelstva, i o tom,  prečo sú včely dôležité pre ľudí. Žiaci sa dozvedeli aj o jednotlivých produktoch, ktoré pripravuje včelár. Ochutnali chutný medík a čo je dôležité, mohli vidieť jednotlivé pomôcky včelára a prakticky vyskúšať  ich použitie.

            Ďakujeme veľmi pekne p. včelár!

          • Biblická olympiáda - dekanátne kolo

          • Dňa 21.3.2024 sa víťazi školského kola, žiaci druhého stupňa zúčastnili dekanátneho (okresného) kola Biblickej olympiády v priestoroch eparchiálneho úradu Košickej eparchie.

            Reprezentovali nás: Viktor Oros (VIII.A), Barbora Benikovská (VI.B) a Štefan Vaško (VII.A).

            Získali sme 1. miesto a postupujeme do eparchiálneho (krajského) kola.

            Blahoželáme. Nech slovo živého Boha prežiari ich životy.

          • Dekanátne kolo Biblickej súťaže

          • Dňa 19.3.2024 sa víťazi školského kola, žiaci 2. - 4. ročníka zúčastnili dekanátneho (okresného) kola Biblickej súťaže v priestoroch eparchiálneho úradu Košickej eparchie.

            V kategórii A nás reprezentovali: Hanka Galmusová, Tomáš Mihalik (II.B) a Michael Forrai (II.A). Získali 1. miesto, a tak postupujú do eparchiálneho (krajského) kola.

            V kategórii B reprezentovali našu školu: Tamara Mihaliková, Magdaléna Borovská (IV.A) a Lea Benikovská (III.A). Po najtesnejšom súboji obsadili 2. miesto.

            Blahoželáme a prajeme im, aby z prečítaných textov Svätého Písma získali múdrosť pre svoj život.

          • OZNAM - II. stupeň

          • Vážení rodičia!

            Z prevádzkových dôvodov pokračuje pre žiakov II. stupňa od 25. 3. do 5.4. 2024 DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE.

            V prípade, že sa rekonštrukčné práce skončia skôr, tak sa aj výučba presunie na prezenčnú formu. Budeme Vás o tom vopred informovať.

            Ďakujeme za pomoc, trpezlivosť a pochopenie!

          • PRIPOMIENKA

          • Milí rodičia,

            vo štvrtok 21.03.2024 je činnosť v ŠKD a prevádzka MŠ do 15:00 hod. 

            V piatok 22.03.2024 je RIADITEĽSKÉ VOĽNO pre deti MŠ a žiakov ZŠ z prevádzkových dôvodov.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Dôležitý oznam!

          • Vážení rodičia!

            Z prevádzkových dôvodov sa žiaci 2. stupňa budú v dňoch 20.3. – 21.3.2024 učiť dištančnou formou podľa platného rozvrhu hodín a pokynov učiteľa. Kritériá hodnotenia jednotlivých predmetov počas dištančného vzdelávania prebiehajú v súlade so Školským vzdelávacím programom.

            Vo štvrtok 21.3.2024 žiaci 2. stupňa budú mať  5 vyučovacích a žiaci 1. stupňa budú mať 4 vyučovacie hodiny. Prevádzka ŠKD a MŠ bude len do 15:00h.

            V piatok 22.3. 2024 bude  pre žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ aj MŠ udelené Riaditeľské voľno.

            V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte svojho triedneho učiteľa.

             

            Za Vaše modlitby, trpezlivosť a pomoc ďakujeme!

          • Futsalový turnaj

          • Futbal je najpopulárnejší šport na svete. Poznáte jeho upravenú verziu - futsal - hranú v telocvični? Naši chlapci si ho schuti zahrali vo štvrtok 7. 3. 2024. Výsledkom ich bojovnosti bolo pekné piate miesto. Futsalový turnaj vyhrala ZŠ Užhorodská.

          • Dôležitý oznam

          • Milí rodičia!

            Riaditeľstvo CZŠ s MŠ sv. Gorazda oznamuje, že v čase od štvrtka  28.03.2024 do utorka 02.04.2024 vrátane sú VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY  pre deti MŠ a žiakov ZŠ. 

            Začiatok vyučovania po prázdninách je v stredu 03.04.2024.

          • Exkurzia - Botanická záhrada UPJŠ

          • V týchto dňoch si môžete pozrieť výstavu v Botanickej záhrade v Košiciach: Orchidey – skvosty v ríši rastlín. Aj naši žiaci z Environmentálneho krúžku spolu s kamarátmi z Tvorivej dielničky sa vydali na zaujímavú exkurziu. Veď posúďte sami...

          • Nehladuj, nakŕm dieťa!

          • OZ Dobré srdce - Good heart organizuje od 01.03.2024 do 30.03.2024 pôstnu zbierku s názvom „ Nehladuj, nakŕm dieťa!“

            Často je pôst chápaný negatívne, čo všetko je potrebné si odrieknuť. Zriedka sa zamyslíme, že dôležitejšie je obetovať kúsok zo seba pre iného. Prosíme, podporte deti, ktoré si nemôžu dovoliť ani jedno teplé jedlo denne. Darovať je možné priamo na účet SK58 8330 0000 0020 0164 5168 alebo na webovej stránke www.ozdobresrdce.sk jednoduchým kliknutím na tlačidlo Daruj obed. Vaše príspevky použijeme na zaplatenie stravného v školskej jedálni alebo na príspevok na stravu pre deti z jednorodičovských rodín

            Pomáhame deťom ako Zuzka a Filipko. Je to len zopár dní, čo im zomrel ocko. Mamka stratila prácu už dávnejšie, lebo opatrovala chorého manžela. Rodina tak ostala bez príjmu. Nájsť si nové zamestnanie, či vybaviť vdovský a sirotský dôchodok nejde zo dňa na deň. Dokonca aj bankový účet je blokovaný do konca dedičského konania. Často vdovy a ich deti ostávajú odkázané na pomoc aj niekoľko mesiacov.

            Vďaka láskavej podpore darcov, sme deťom odkázaným na pomoc zaplatili za uplynulý rok viac ako 400 obedov.

            Budeme veľmi vďační, ak sa do pôstnej zbierky zapojíte. 

            Za láskavú pomoc ďakujeme.
            So želaním požehnaného pôstneho času.


            OZ Dobré srdce - Good heart

          • Stolnotenisový turnaj - ŠKD

          • Vo štvrtok 22. februára sa odohral napínavý stolnotenisový turnaj.  Mladí športovci sa chystali zabojovať o titul víťaza. Po sérii turnajových zápasov do finále postúpili: Marcel Kempec 4.A, Michal Galmus 3.A, Tomáš Mihálik 2.B a Alžbetka Kmeťová 1.A. 

            Všetci súťažiaci ukázali veľkú šikovnosť a odhodlanie. Domov si odniesli cenné skúsenosti a zážitky. Deti si turnaj užili naplno. Atmosféra bola plná smiechu a radosti. Tí žiaci, ktorí sa do turnaja nezapojili, fandili svojim kamarátom a kamarátkam. Chodba družiny sa na chvíľu premenila na malú športovú arénu, kde sa odohrávali napínavé súboje a oslavovali sa víťazstvá. Stolnotenisový turnaj je skvelý spôsob ako deti zabaviť a zároveň im pomôcť rozvíjať ich športové zručnosti.

            Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

          • KOŠICE STAR

          • V piatok (23.02) pred jarnými prázdninami sa v CVČ na Popradskej ulici uskutočnil 10. ročník celomestskej speváckej súťaže KOŠICE STAR 2024. Našu školu reprezentovali: Matej Alexander Tóth z I.B, Lea Benikovská a Viktória Tižová z III.A, Matúš Oros z V.A a Juliana Orosová zo VI.A triedy.

            Zo súťaže sme si odniesli 2 ceny. Krásne 2. miesto v 1. kategórii získala Viktória Tižová. Špeciálnu cenu - čestné uznanie za korepetíciu na ukulele udelili Matúšovi Orosovi, ktorý sa rozhodol získanú vecnú cenu darovať najmladšiemu účastníkovi súťaže, nášmu prváčikovi Maťkovi. Toto gesto si zaslúži osobitné uznanie. Palec hore!

            Všetkým spevákom za intenzívnu a zodpovednú prípravu na súťaž vyslovujeme veľkú vďaku a pochvalu za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Dôležitý oznam pre rodičov detí MŠ

          • Riaditeľstvo Cirkevnej ZŠ s MŠ sv. Gorazda, Juhoslovanská 2, Košice, oznamuje rodičom detí MŠ, že prevádzka v materskej škole počas jarných prázdnin v čase od 26.02.2024 do 01.03.2024 nebude z dôvodu nedostatočného počtu prihlásených detí.

            Za pochopenie ďakujeme!

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Dňa 19.2.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo populárnej recitačnej sútaže Hviezdoslavov Kubín. Mladší a starší recitátori predviedli fantastické výkony, čo značne sťažilo prácu porote. Tá nakoniec rozhodla nasledovne:

            Kategória I

            Rebeka Holubová 3.A (poézia), Michal Krištof 4.A (próza)

            Kategória II

            Lea Kašková 5.A (próza), Daniel Papcún 5.A (poézia)

            Kategória III

            Marek Papcún 7.A (próza), Samuel Lehotský 8.A. (poézia)

            Výhercom srdečne gratulujeme a držíme prsty v okresnom kole!

          • Školské kolo Biblickej súťaže a Biblickej olympiády

          • Biblická súťaž, kategória A (žiaci 2. ročníka)

            1. miesto - Hanka Galmusová (2.B)

            2. miesto - Tomáš Mihalik (2.B)

            3. miesto - Michael Forrai (2.A)

            Biblická súťaž, kategória B (žiaci 3. - 4. ročníka)

            1. miesto - Tamara Mihaliková (4.A)

            2. miesto - Magdaléna Borovská (4.A)

            3. miesto - Lea Benikovská (3.A)

            Biblická olympiáda (žiaci 5. - 9. ročníka)

            1. miesto - Viktor Oros (8.A)

            2. miesto - Barbora Benikovská (6.B)

            3. miesto - Štefan Vaško (7.A)

            Blahoželáme!

    • Kontakty

      • Cirkevná základná škola s materskou školou sv. Gorazda, Juhoslovanská 2, Košice
      • +421 903 982182
      • Juhoslovanská 2, 04013, Košice Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje